Pâinea integrală și starea de spirit

Într-un elan mahmuristic, după ziua mea – fix în urmă cu o lună – am postat pe facebook, în mod cu totul neobișnuit, o poză în care mă țineam de un pahar cu fetească neagră.  Și de atunci mă tot uitam în fiecare zi la imaginea cu pricina… și mă întrebam cât pot să mai cresc? Pe la 65 am zis că situația e sub control, la 70 am zis că așa e la bătrânețe. La 78 de kile am zis gata cu șuncile, nu vreau să mai cresc!  Așa că îmi fac vânt spre medicul nutriționist. Să slăbesc sănătos zic!

Față în față cu doamna Adina, parcă mi-a mai trecut elanul și zâmbesc amar în timp ce mă bombardează cu informații. Nu e vorba de o dietă, doamna doctor îmi explică că doar trebuie să mănânc sănătos. Și cantități mai mici. Mult mai mici! Și n-am voie să mă ating de câteva alimente, o listă pe două coloane întinse pe trei pagini. Și fără suc. Și fără vin. Și cu ceva exerciții cardio și pilates în fiecare zi. Și tot așa…

M-am străduit totuși. A fost și de plâns și de râs, și interesant dar cel mai adesea greu. Că nemaimâncând sănătos de ceva anișori, am reînvățat multe. Dar după patru săptămâni de mâncat sănătos, mă încurajez cu gândul la cele cinci kile pierdute.

Una din zbaterile zilnice a fost însă cu pâinea. M-am dedat la mai hrănitoarea pâinea integrală. Nu la aia din făină albă colorată cu caramel. Dar nici la variantele raw vegan ecologice 100% naturale cu certificat bio, fără amelioratori, fără emulgatori, fără afânători, fără gluten, fără caramel, fără zahăr, fără coloranți, fără conservanți, fără lactoză, fără agenți de creștere, fără adaos de iod, fără E-uri… Măcar și pentru faptul că am găsit o pâiniță de-asta de 90 de grame la 23 de lei. Mă bazez pe pâinea homemade. Nu e așa free, dar e din făină integrală de secară. Și cu fulgi de ovăz. Și cu semințe de chia, că am citit că îmbunătățesc funcțiile creierului, starea de spirit și puterea de concentrare. Mă rog… trebuie să mai adaptez rețeta, că la mine funcțiile creierului s-au amețit, starea de spirit nu e grozavă iar puterea de concentrare e în picaj. Poate pentru dintr-o pâine rod două săptămâni? Am ajuns deci la vorba bărbatului: „Pâinea integrală e nașpa, nu are niciun gust în afară de un acru stupid, e tare ca piatra și sfărâmicioasă, mai bine nu mănânci. Deci slăbești!”.

Pâinea integrală cu chia și starea de spirit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *